Ο Βελτιωτής καυσίμου BENS είναι ένας πομπός, που μεταδίδει αποκλειστικά στο καύσιμο, ραδιοσυχνότητες.
Αποτελείται από το κυρίως σώμα (μαύρο κουτί) που περιέχει το ηλεκτρονικό μέρος της συσκευής (πομπός),
το κίτρινο καλώδιο που περιτυλίσσεται γύρω από τον σωλήνα παροχής καυσίμου σαν μονό σπιράλ δημιουργώντας την κεραία του πομπού
και το μαύρο-κόκκινο καλώδιο, την γραμμή τροφοδοσίας της συσκευής.

Οι εκπεμπόμενες συχνότητες δημιουργούν στη μάζα του υγρού καυσίμου (βενζίνη-πετρέλαιο), εναλλασσόμενο ηλεκτρικό πεδίο. Αυτό προκαλεί σπάσιμο της αλυσίδας των υδρογονανθράκων είτε είναι κυκλικοί (πετρέλαιο), είτε ελικοειδής (βενζίνη), σε υψηλό ποσοστό που φτάνει το 85%. Αυτό επιτυγχάνεται με τη μεγάλη κινητικότητα που αποκτούν τα μόρια λόγω της επιρροής του πεδίου και της ανταλλαγής ηλεκτρονίων μεταξύ των ιόντων. Η διαδικασία αυτή είναι γνωστή χημικά ως οξειδοαναγωγή.

Παράλληλα, ελευθερώνεται και μια μικρή ποσότητα υδρογόνων από τα μόρια των υδρογονανθράκων που υπάρχει ελεύθερη στη μάζα του υγρού, με αποτέλεσμα να μειώνεται δραστικά η επιφανειακή τάση του υγρού σε ποσοστό που φτάνει το 50%, ενώ αλλάζει το PH από όξινο σε αλκαλικό.

Αυτή η διαδικασία κάνει το καύσιμο να λειτουργεί σαν απορρυπαντικό και να έχει την ικανότητα να διαλύει τα κατάλοιπα που προϋπάρχουν στο ρεζερβουάρ, στο σύστημα ψεκασμού, στην αντλία, ενώ τα παρασύρει με τη ροή. Αυτά μπορεί να είναι βερνίκια, κεριά, παραφίνες κλπ.

m-service